Europese Kampioenschappen wakeboarden

Een top deelnemersveld met 8 verschillende nationaliteiten, een zonnige 27 graden gedurende een echt topweekend voor de kust , duinenwatertemperatuur van 16 graden, zachte oostenwind en massaal aanwezige toeschouwers zorgen voor een nooit gezien sfeer op Lakeside Paradise tijdens deze 3e manche van de Europese Kampioenschappen wakeboarden.

Tussen de jongste deelnemer, Ike Vanleenhove (7) uit Knokke-Heist, en de oudste Christian Zwartjes -43 jaar- een ganse reeks wakeboarders en wakeskaters, met 3 atleten uit de wereld top 5. Een presentator zorgde voor deskundig commentaar vanop de oever, een ganse rits fotografen legde alles vast op de gevoelige plaat, een red bull dj zette de toon, en een internationale jury gaf onder leiding van Tom Soupart en Simon Vandergucht punten aan iedere deelnemer die zijn ding op het water deed tot de finalisten bekend waren.

Nog beter nieuws is dat de Belgische deelnemers, met name leden van het pro team van Lakeside Paradise zich konden meten met de Europese top…En met resultaat want bij de mini boys categorie -11jaar mocht Louis Eggerickx het hoogste schavotje beklimmen, teamlid Casper Van Hemelryck kaapte daar trouwens de derde plaats weg ! Bij de Girls was het Bo Kerkhofs die het podium op mocht, en bij de wakeskaters eisten respectievelijk Ryan De Sloovere en Michael Albrecht de tweede en derde plaats op. Een totaal lokaal podium bij de heren masters met Christian Zwartjes, Jeremy Venet en Jim Debraey.

Top Wakeboarder uit Knokke-Heist Glenn Vandenberghe maakte het feest compleet door bij de mannen open categorie de derde plaats te behalen en zich zo punten toe te eigenen om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen !

Regerende nummer 1 Sam De Haan uit Nederland, eveneens winnaar vorig jaar, bedankte zijdens zijn afscheidswoordje voor de onberispelijke organisatie en benadrukte hoe graag hij met zijn team naar Knokke-Heist afzakt. Lakeside Paradise plaatste dit weekend het wakeboarden en Knokke-Heist op de wereldkaart want het ganse gebeuren was met life scoring te volgen op het internet, de oplossing voor kleinere sporten die maar moeilijk aan tv coverage geraken.

two-star-wakeboard-wedstrijd

De podia :

Mini boys

 1. Louis Eggerickx BEL
 2. Alex Wilson GBR
 3. Casper Van Hemelryck BEL

Ike Vanleenhove

Girls

 1. Iris van Suchtelen van de Haare NED
 2. Bo Kerkhofs BEL
 3. Lara Bermes GER

 

Boys

 1. Timo Sell GER
 2. Rien van der Pas GER
 3. Nico Gogol GER

 

Junior Ladies

 1. Frida Mollenhauer GER
 2. Sabrina Zistig GER
 3. Naomi Pijpers NED

 

Junior Men

 1. Age Methorst NED
 2. Theva Daran FRA
 3. Adyen de Souza NED

 

Masters

 1. Christian Zwartjes BEL
 2. Jeremy Venet BEL
 3. Jim de Braey BEL

 

Wakeskate

 1. Mateo Collard FRA
 2. Ryan De Sloovere BEL
 3. Michael Albrecht BEL

 

Open Men

 1. Sam de Haan NED
 2. Daniel Rutten NED
 3. Glenn Vandenberghe BEL

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Lakeside Paradise nieuws in je mailbox!