Frank Vanleenhove in “Stukken van mensen” op VIER

Op dinsdag 23 februari om 21.30u is Frank Vanleenhove te gast in het nieuwe VT4 programma “Stukken van mensen”. In dit programma kan iedereen een waardevol object aanbieden aan vier topdealers, internationale kunstkenners.
Zweten, bluffen en gokken aan de onderhandelingstafel, want de kopers willen natuurlijk zo’n goed mogelijke deal sluiten terwijl de verkoper een zo hoog mogelijke prijs wil bedingen. Extra spannend wordt het nadat de aanbieder een volgorde bepaald heeft na een eerste gezamenlijk verkennend gesprek, en dan afzonderlijk de dealers moet opzoeken. Slaat hij het eerste bod af, wordt de tweede dealer bezocht, maar kan je niet meer op je stappen terugkeren. Lopen daar de onderhandelingen ook spaak, kan je naar de derde dealer maar kan je ook niet meer terug. Wordt het daar niets is het misschien de vierde dealer die vooralsnog toehapt…Het programma reeds geniet internationale bekendheid in Groot Brittannië en de Verenigde staten en startte onlangs in ons land.

Keith Haring windsurfzeil.
Frank Vanleenhove stapte naar het programma met een windsurfzeil waar Keith Haring in 1987 tijdens één van zijn bezoeken aan Knokke-Heist een tekening op maakte.
Frank: “ Ik had Keith leren surfen en uit erkentelijkheid haalde hij op het strand zijn zwarte viltstift boven en tekende op mijn zeil. Ik heb er nog lang mee gesurft, ook gebruikt op de wereldkampioenschappen speedsailen, tot iemand me er op attent maakte dat ik het toch maar beter uit het water kon houden vooraleer de tekening er af zou wassen of verbleken. Ik heb het zeil al die jaren intact bijgehouden zonder er echt iets mee te doen. Toen ik over het programma hoorde waren we net de plannen aan het maken om een nieuwe berging te bouwen op Surfers Paradise, een dure aangelegenheid. Vele mensen hebben ons ondertussen gesteund door sportbligaties aan te kopen, we zitten momenteel aan zo’n 173.000 € , en toen dacht ik dat ik mits de verkoop van dit zeil ook mijn duit in het zakje zou kunnen doen.
Ik denk ook dat Keith het leuk zou gevonden hebben dat zijn tekening bijdraagt tot het uitbouwen en afwerken van onze club, want zomaar zou ik het anders nooit verkopen…”

Hoe het afloopt kan iedereen meevolgen op VT4, dinsdag 23 februari om 21.30

 

150618 - VIER - STUKKEN VAN MENSEN - 07

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Lakeside Paradise nieuws in je mailbox!