G-sport Paradise 2017

Zondag 23 juli 2017 stond in het teken van mensen met een beperking op beide paradijzen van Knokke-Heist. De Vlaamse Yachting Federatie is van mening dat IEDEREEN op het water moet kunnen. G-sport Paradise is een initiatief van Surfers Paradise & Lakeside Paradise Knokke-Heist in samenwerking met Recreas Watersport, Waterski Vlaanderen (WSV), Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) en de Provincie West-Vlaanderen. Hiermee willen zij samen graag het zeilen en surfen bekender maken, ook onder mensen met een fysische, auditieve, visuele of psychische beperking.

Op zondagmiddag 23 juli mocht Surfers Paradise de dappere g-sporters verwelkomen. De zee was vol onrust wat wel heel wat leuke golven beloofde. Plezier dat was er zeker! De pretlichtjes in de ogen van de kinderen waren hiervan het mooiste bewijs. De sessie begon met bodyboarden, in buiklig ruisten de kids de golven af. Na een halfuurtje boogieboarden was iedereen de golven goed gewend en klaar om het golfsurfen uit te proberen. Naar het einde toe kon iedereen eens rechtspringen op de plank, victorie alom! De club kon samen met de deelnemers terugkijken op een fantastische sessie. Ook ligt dit volledig in de lijn met de missie van de club: iedereen aanzetten tot watersport.

Op Lakeside Paradise gingen de G-sporters in de ochtend aan het werk aan de kleine kabelbaan. Deze is aangepast om op alle niveau’s mensen te kunnen begeleiden. Voor deze doelgroep aldus ideaal om het eens te proberen. Al liggend, zittend of staand konden ze aan het werk. Voor wie het te moeilijk was om te zitten, kon er op de buik ook gesport worden. Enkel het kunnen vasthouden van de hendel was een vereiste. Met veel pret en plezier werd een nieuwe wereld geopend!

In de namiddag gingen de deelnemers aan het werk met windsurfen en Stand Up Paddleboarden. Voor de zeilsport werden aangepaste planken gebruikt waarop een zitje kon bevestigd worden. Hier kon men dus al zitten leren surfen op een gemakkelijke en aangename manier. Ook het Stand Up Paddleboarden was een groot succes waarbij er op elke niveau kon gepeddeld worden en de prachtige locatie van Duinenwater werd verkend. Kortom een succesvolle dag op beide paradijzen vol blije gezichten, meer van dat!


Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Lakeside Paradise nieuws in je mailbox!